ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ;…

Νοέμβριος 12, 2007

Θα μπορούσε να είσαι πράσινος;… 

Ένα έρωτημα με πολλές απαντήσεις. Και για τους Οικολόγους Πράσινους και για όσους θα ήθελαν να είναι Οικολόγοι Πράσινοι ή νιώθουν έτσι έστω και αν δεν έχουν κάνει εγγραφή ποτέ στο κόμμα.

Τελικά τι είναι αυτό που μπορεί να μας οδηγήσει στην επιλογή ενός Πράσινου κόμματος στην Ελλάδα;

vellisJOHN

Φωτο: Γιάννης Βέλλης

Advertisements

30 Σχόλια to “ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ;…”

 1. Γιαννης said

  Ολοι οι συμπολιτες μας που δεν προσηλθαν στις
  καλπες κατα τις τελ βουλ εκλογες, περιπου
  2500000, επειδη ειτε αποστρεφονται τον δικομμα-
  τισμο και τους διαφθαρμενους κρατικους μηχαν.
  ειτε δεν πιστευουν οτι θα αλλαξει κατι, σιγουρα
  εχουν και πολιτική και οικολογική συνειδηση!
  Θα μπορουσαν να οδηγηθουν σε ενα πρασινο κομμα
  οταν αυτο το κομμα ειναι ακομπλεξαριστο, φρεσκο,
  μοντερνο και προσιτο σαν μια μη κυβερνητική
  οργανωση οπως η greenpeace, με σαφεις στοχους
  και προσανατολισμους.

 2. Antonis said

  Καλορίζικο το μπλογκ!

  ‘μπορούσε’ ή ‘μπορούσες’;

  Το δεύτερο, είναι προσωπική επιλογή του καθενός.
  Το πρώτο έχει να κάνει με το αν οι Ο.Π. θα αναπτύξουν ξεκάθαρες, πρακτικές και κατανοητές θέσεις.

  Είμαι αισιόδοξος και για τα δύο!

 3. bioannis said

  Καλή πορεία στην μπλογκόσφαιρα !!
  Κάποια στιγμή -και τούτη ίσως είναι η κατάλληλη θα πρέπει να ανοίξει μια σοβαρή κουβέντα για το θολό περιεχόμενο της έννοιας «κόμμα».
  Επιφυλάσσομαι στο άμεσο μέλλον να μπορέσω να συμβάλλω σε μια τέτοια συζήτηση. Πριν από αυτό όμως θα πρέπει το blog να μπορέσει να δουλέψει (τεχνικά εννοώ)άψογα και ελκυστικά. Γράφω και δεν βλέπω σε κάποια σημεία τι γράφω. Πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Τα λέμε….

 4. ptsingan said

  Δεν πιστεύω στην πολιτική οικολογία, παρότι είμαι ενεργός υποστηρικτής οικολογικών οργανώσεων και του οικολογικού κινήματος για πάνω από 19 χρόνια. Πιστεύω ότι είναι σημαντικοτερη η κοινωνική δυναμική που μπορεί το κίνημα να δημιουργήσει. Η πολιτικοποίησή του με όρους κομμάτων οδηγεί σε απώλεια κοινωνικών ερισμάτων και αποδυνάμωσή του. Δείτε τι έχει πάθει η αριστερά…

 5. Τώρα είμαι πράσινος. Κάποτε βέβαια δεν ήμουν, πίστευα ότι το έργο πρέπει να το κάνουν οι ΜΚΟ. Έγινα όμως απο τη στιγμή που κατάλαβα ότι όσο καλοοργανωμένες, σημαντικές κι απαραίτητες κι αν είναι οι ΜΚΟ, δεν θα καταφέρουν εύκολα (η ποτέ) να αλλάξουν τον πολιτικό διάλογο όσο ένα κόμμα. Χρειάζεται η πίεση προς ένα καλύτερο περιβάλλον και πιό βιώσιμο μέλλον να είναι μετρήσιμη σε ψήφους. Τότε και μόνο τότε φαίνεται η απώλεια που έχει ένα μεγάλο κόμμα λόγω περιβαλλοντικής αδιαφορίας. Και τότε η εκάστοτε κυβέρνηση θα πάρει στα σοβαρά αυτά τα ζητήματα, θα νοιώσει τον κίνδυνο και εν τέλει θα αναγκαστεί να συνεργασθεί ή θα βοηθηθεί να βελτιώσει τις πολιτικές της. Η ενασχόλησή μου με τους πράσινους από τότε που έγινα τέτοιος δεν με διέψευσε, αντίθετα μου έδωσε πολλές ελπίδες. Χωρίς τους πράσινους το πολιτικό σκηνικό μιάς χώρας δεν έχει πλέον ισοροπία.
  Αυτά βέβαια έχουν ήδη φανεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι πράσινοι λοιπόν χρειάζονται στήριξη από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τον περιβάλλον, ακόμα κι αν σήμερα τους βρίσκει ατέλειες ή κι αν διαφωνεί σε οργανωτικές λεπτομόρειες ή επιμέρους προτάσεις ή δεν καταλαβαίνει απόλυτα κάποιο κείμενο.
  Τέλος, από όσο έχω δει μέχρι στιγμής οι πράσινοι παντού έχουν σαφέστατους στόχους και προσανατολισμό. Δεν πρέπει να συγχέονται με μια ΜΚΟ σαν την Greenpeace ή άλλη. Είναι κόμμα. Πάνω από όλα εκφράζει μια σύγχρονη ανάγκη προσαρμογής κάθε ( μα πραγματικά κάθε) πολιτικής επιλογής σε βιώσιμα πράσινα κριτήρια. Ο καθένας, γινόμενος πράσινος ή ψηφίζοντας πράσινους, μπορεί να συμβάλλει στο να εκφραστεί η ανάγκη για καθαρότερο περιβάλλον από το κόμμα καλύτερα.
  Τώρα αν οι θέσεις δεν είναι κατανοητές, ισως πράγματι μερικά πράγματα να πρέπει να διατυπωθούν πιό άμεσα και απλά. Όμως τι πιό απλό: θέλουμε βιώσιμο μέλλον σε καθαρότερο περιβάλλον γιατί αυτό τελικά σημαίνει βελτίωση σε όλους του τομείς. Όλους. Ποιός είναι αυτός που δεν το καταλαβαίνει;
  Φίλιππος Δραγούμης

 6. filipposd said

  Με δυό λόγια: Γίνετε πράσινοι για να «πρασινίσετε» όλα τα κόμματα όλου του φάσματος. Το δίλημμα ΜΚΟ ή Πράσινοι είναι ψεύτικο. Παραμείνετε ενεργοί στις ΜΚΟ. Δεν σας αποκλείει από το να είστε και πράσινοι. Οι πράσινοι θα βοηθήσουν στο να υπάρξει μια πολιτική τέτοια, που θα αναβαθμίσει τον ρόλο των ΜΚΟ και θα ανοίξει τα αυτία της πολιτικής στον λόγο τους. Πράσινοι και ΜΚΟ δεν ανταγωνίζονται, αντίθετα αλληλοσυμπληρώνονται.

  Φίλιππος Δραγούμης

 7. littlefox2 said

  Η επιλογή κάποιου κόμματος την ώρα που πάει κανείς να ψηφίσει, πρέπει να προσβλέπει πάντα σε κάποιο συγκεκριμένο στόχο.
  Η ιδεολογία, η προσπάθεια, η θεωρία ή ο ακτιβισμός, η ανταλλαγή ιδεών είναι για τις υπόλοιπες ώρες.
  Η ψήφος είναι κατά κάποιο τρόπο ένα προσωρινό συμπέρασμα όλων αυτών.
  Κατά την άποψη μου υπάρχουν πολλοί στόχοι που επιτυγχάνονται όταν ένα κόμμα που εκπροσωπεί την πολιτική οικολογία επιτυγχάνει εκλογικά.

 8. syd22 said

  Το πιο σπουδαίο είναι να μην έχει το κόμμα καμιά σχέση με τα υπάρχοντα κόμματα-να μη θυμίζει κάποιο απο αυτά. Άλλο είναι να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα σε κάποιες εκλογές. Όχι όμως ειδικά με τον Σύριζα. Το δεύτερο πιο σπουδαίο είναι να εκλαϊκεύσει την πράσινη ιδεολογία. Και το τρίτο να μην ταυτιστεί με τις ΜΚΟ.

 9. lioliosd said

  Οι Πράσινοι οικολόγοι οφείλουν να είναι ένα δημοκρατικό κόμμα ικανό να δείξει πως η ιδεολογία και οι ανάγκες που το ίδιο προβάλει είναι ισχυρές να αντικρούσουν σε όλα τα επίπεδα την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.
  αυτή την στιγμή δεν θεωρώ ότι υπάρχει κοινή γραμμή με κανένα πολιτικό κόμμα,και το ούτε πιστεύω ότι θα υπάρξει στο μέλλον,υπάρχει ο καπιταλισμός με τον υπερκαταναλωτισμό που ζούμε σήμερα και η αριστερά που δεν λέει τίποτα καινούριο

 10. themis78 said

  Θα μπορούσα να είμαι Πράσινος, ασχολιέμαι με τη φύση,το περιβάλλον και τα ζώα εδώ και χρόνια.

  Το θέμα είναι να σταθούν ανεξάρτητοι οι Ο.Π.,γιατί αν βρεθούν κάποια στιγμή να αποτελούν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ για πράδειγμα (το παράδειγμα επειδή θα συνεργαστούν σε περιβαλλοντικά θέματα και καλώς θα πράξουν),δε θα αποτελούν μια νέα πρόταση.
  Ουσία θέλουμε,ότι μπορεί να σταθεί ένα τέτοιο κόμμα μέσα στη Βουλή είναι σίγουρο,κατά την άποψή μου.

 11. Πιθανά να μπορούσα,

  αν ειχε δυο – τρεις διαστάσεις ακόμα.
  Μερικές τις βάζει στο τλεος του άρθρου του ο Χάρης Ναξάκης:

  «Τα πολιτικά ρεύματα στην Οικολογία
  Posted in Άρθρα, Εναλλακτικά, Επιστήμη, Οικολογία on November 18, 2007 by manitaritoubounou

  Πολιτικά, κοινωνικά και ιδεολογικά ρεύματα στο περιβαλλοντικό κίνημα

  του Χάρη Ναξάκη

  Το μέγεθος και η παγκοσμιοποίηση της οικολογικής κρίσης, στην αρχή περιθωριακά και στη συνέχεια πιο έντονα, άρχισε από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 να απασχολεί τους πολιτικούς σχηματισμούς. Στα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων η περιβαλλοντική διάσταση είχε πλέον μια θέση….»

  Δεστε στο ιστολόγιό μου:http://manitaritoubounou.wordpress.com/

  Επίσης θα ήθελα Γιάννη, να είχε πιο ισοροπημενες απόψεις στο ζήτημα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
  Επίσης να έχει ενσωματώσει στη χωρα μας τις αντιλήψεις της Οικολογικής διάστασης της Ορθοδοξίας…

 12. r21lar said

  Θα μπορούσα..Βασικα ολοι μας θα μπορουσαμε..γιατί τα περιβαλλοντικα θεματα είναι θεματα ολων μας..και η κατασταση σε αυτα εφτασε στο απροχωρητο και γιατι η υγεια μας κινδυνευει οσο ποτε αλλοτε…..Βεβαια πρεπει και οι Ο.Π. να απευθυνθουν σε ολο το φασμα του κοσμου …Αλλα ενταξει, ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα το κανουν,αργα ή γρηγορα..Ειναι θεμα χρονου ..Ηδη βλεπω πολλα θετικα σημαδια ως προς αυτο..

 13. littlefox2 said

  Ζητώ συγνώμη για την άγνοια μου, αλλά ποια ακριβώς είναι η οικολογική διάσταση της ορθοδοξίας;
  Και γιατί ένα πολιτικό κόμμα θα πρέπει να ενσωματώσει οποιαδήποτε αντίληψη προερχόμενη από κάποια θρησκεία;

 14. θα ήταν ενδιαφέρουσα η πολιτική πλευρά της οικολογίας. Αυτή τη ώρα όμως που βιώνουμε το πρόβλημα (βλέπε εξασθενές χρώμιο στο νερό)καιδημιουργείται έστω και τοπικά γνήσιο κοινωνικό κίνημα,τα θεωρητικά μπορούν να περιμένουν. Δίνουμε αγώνα και δυστυχώς οι Ο.Π είναι απόντες. Που είσαστε αλήθεια;
  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 15. johnvellis said

  «θα ήταν ενδιαφέρουσα η πολιτική πλευρά της οικολογίας. Αυτή τη ώρα όμως που βιώνουμε το πρόβλημα (βλέπε εξασθενές χρώμιο στο νερό)καιδημιουργείται έστω και τοπικά γνήσιο κοινωνικό κίνημα,τα θεωρητικά μπορούν να περιμένουν. Δίνουμε αγώνα και δυστυχώς οι Ο.Π είναι απόντες. Που είσαστε αλήθεια;»
  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Περιμένουμε ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ την ανάλυση των προβλήματος και τις θέσεις ώστε να συμπορευθούμε και να βοηθήσουμε ουσιαστικά σε όσα χρειάζεται η περιοχή.
  http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=11

 16. johnvellis said

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Ζητούνται «πράσινοι» βουλευτές

  Της ΒΑΣ. ΣΙΟΥΤΗ
  siouti@enet.gr

  Δεν υπάρχει έλληνας πολιτικός που να μη δηλώνει ευαίσθητος σε θέματα περιβάλλοντος.

  Πόσο πείθουν, όμως, οι «οικολόγοι» βουλευτές όταν επισκέπτονται τα δάση μόνο ύστερα από φωτιές; Πόσο εμπνέουν οι υπουργοί που κυκλοφορούν με λιμουζίνες; Και πόσο ειλικρινείς φαίνονται οι αξιωματούχοι που σπαταλούν στο σπίτι τους τόσο ρεύμα όσο χρειάζεται μια γειτονιά;

  «Οι πρωτοκλασάτοι της δημόσιας ζωής μπαίνουν στο μετρό μόνο στα εγκαίνια κι αυτό για τρεις στάσεις. Υστερα κατεβαίνουν και ξαναμπαίνουν στη Μερσέντες, που τους περιμένει», είναι το συμπέρασμα των οικολογικών οργανώσεων.
  Και μετρούν στα δάχτυλα όσους περνούν από τη θεωρητική αποδοχή στον «πράσινο τρόπο ζωής».

  Περισσότερα:
  http://stergr.blogspot.com/2007/07/blog-post_2355.html

 17. azurescen said

  Καλοριζικο κ απο μενα και καλα post …
  Οικολογικη απογνωση .. Ισως αυτο να οδηγησει τον κοσμο στο , οχι μονο να μην απεχει απο τις εκλογες , αλλα να δωσει την ψηφο του στους ΟΠ..
  Προσωπικα θαθελα μεσα στη βουλη 250 επιστημονες και 50 απο τους αλλους,, δικηγορους,δημοσιογραφους και οτι αλλο ρητορικοειδες.. και ας ηταν φιλοσοφικο ,, εδω πολιτευονται ηθοποιοι , τραγουδισταδες και αθλητες (οποιον πουλαει ,, παρτε κοσμε ναχετε που λενε )… ποιος εχει πραγματικα γνωση για να κατανοησει την καταστροφη που συμβαινει γυρω μας αν οχι ενας επιστημονας ??… ψηφο σε σοβαρους ανθρωπους και οχι σε «μακιγιαρισμενους» ψευτες …
  ..

 18. @ littlefox2 δες για αρχή εδω:
  http://theoperiv.blogspot.com/

  Όσον αφορά το γιατί: Στα ζητήματα κοινωνίας δεν μπορούμε να παρακάμπτουμε τις «ιθαγενείς» παραδόσεις, ειδικά όταν μπορούν βοηθήσουν τα υποκείμενα να δούν βαθύτερα και γρηγορότερα προβλήματα, πρακτικές και λύσεις.
  Στην χώρα μας είμαστε, τουλάχιστον ακόμα, «πολιτιστικά ορθόδοξοι», όσο και αν πασχίζουν πολλοί εντός της ελλαδικής εκκλησίας να μας το ξεριζώσουν με τα καμώματά τους…

 19. littlefox2 said

  Θα ήταν κατάχρηση αυτού του χώρου να απαριθμήσω «ιθαγενείς» παραδόσεις,
  κυρίως θρησκευτικές, που έχουν επιφέρει αρνητικές αλλοιώσεις
  στην οικολογική συνείδηση και πρακτική των «υποκειμένων».
  Άρα το ζητούμενο είναι ακριβώς να τις παρακάμψουμε.
  Αρκετά ριζωμένη είναι η θρησκεία στην πολιτική ζωή (σε ενοχλητικό βαθμό),
  δεν χρειάζεται περισσότερη εμπέδωση.

 20. maounis said

  Τη σημερινή εποχή που η πολιτική των κομμάτων δε διαφέρει σε τίποτε, μόνο η ομάδα εξουσίας, διαχείρησης και των αντίστοιχων απολαβών αλλάζει ή πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά τους, το μόνο που αξίζει να ασχολείται κανείς- επειδή πλέον τις επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά- είναι η προστασία του περιβάλλοντος.
  Αυτό έχει ένα κόστος για όλους μας, πρέπει να αλλάξουμε πολλές συνήθειες αλλά πριν είναι πολύ αργά πρέπει να κινητοποιηθούμε. Επιτέλους πρέπει να πάψουμε να τα ζητάμε όλα από το κράτος και από τους άλλους, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να απαιτήσουμε αλλαγές και από τον εαυτό μας. Αυτό επιβάλλει την οργάνωση στις οργανώσεις και κόμματα που προστατεύουν το περιβάλλον. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η οικολόγοι δεν είναι πλέον κάποιοι γραφικοί τύποι, αλλά ένα κίνημα βάσης. Είναι η μοναδική πλέον ιδεολογία που επιβιώνει.

 21. @ littlefox2
  Αν πάρω στα σοβαρα αυτά που λες θα έπρεπε να βγω από τα ρουχα μου…

  Εκτιμώ στα σίγουρα ότι δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα.
  Αν επιμένεις όμως εδώ είμαστε…

 22. littlefox2 said

  @manitaritoubounou

  Δεν θα ήθελα να συνεχίσω αυτή τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση εδώ, γιατί θεωρώ ότι θα αποτελούσε κατάχρηση (όπως ξαναείπα) του φιλόξενου αυτού χώρου.

  Θα τελειώσω όμως παρατηρώντας ότι είναι λυπηρό κάποιος να θυμώνει (να βγαίνει από τα ρούχα του) επειδή ο συνομιλητής του έχει κάποια αντίθετη άποψη.

  Ακόμα χειρότερο έως και ασεβές είναι να αποδίδει την αντίθετη άποψη αυτή, κατ’ εκτίμηση ή με βεβαιότητα (ένα από τα δύο μπορεί ισχύει) σε άγνοια, χωρίς να διαθέτει κάποιο άλλο στοιχείο.

  Ευχαριστώ για τη σύντομη συνομιλία μας, αλλά κάπου εδώ θα ήθελα να την λήξω.

 23. oraoraman said

  Μεγειές μεγειές! Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου! Καλή λευτεριά (γενικότερα)!!
  Keep up the good work!
  Κουράγιο συνοδοιπόροι μόλις άρχισε το πανηγύρι!!
  Peace κ καλή δύναμη.-

 24. gvam44 said

  Να μερικά από τα γεγονότα που με κάνουν να θέλω να συμμετάσχω σε ένα σοβαρό οικολογικό κίνημα:
  Α) η Ανυπαρξία κανόνων στην Δημόσια ζωή, όπως π.χ η
  διαδικασία εκλογής Προέδρου θεσμικά κατοχυρωμένου πολιτικού σχηματισμού, και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτοί που ψηφίζουν έχουν κάποια σχέση με το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα. Επί πλέον με διαδικασία αδόκιμη που δεν εξασφαλίζει διπλοψηφίες ή και… πολυψηφίες.
  Διαδικασίες και ειδικά αυτής του υπολογισμού αποτελεσμάτων χωρίς την παρουσία ανεξάρτητης δικαστικής ή άλλης νόμιμης αρχής.
  Εν κατακλείδι, μία γελοία διαδικασία η οποία προσβάλλει τα πολιτικά δικαιώματα όλων, φίλων και μη, και που δεν ακούσαμε να καταγγέλλεται σοβαρά από κανένα άλλο κόμμα, απόδειξη της πλήρους αποχαύνωσης της κοινωνίας στη σημερινή Ελλάδα.
  Γεγονός που δεν μας καταπλήσσει όταν:
  1. Το μεγαλύτερο κόμμα που κυβερνάει σήμερα, έχει πρωθυπουργό που ενέκρινε έμπρακτα παρόμοια διαδικασία ακόμη πιο άνομη: εκείνη του ‘’δημοψηφίσματος’’ για τις ταυτότητες. Πήγε πρώτος-πρώτος να ‘’ψηφίσει’’ νομιμοποιώντας την γελοιοποίηση της ίδιας της έννοιας του Δημοψηφίσματος.
  2. Υπουργός – προϊστάμενος όλων των πολεοδομιών της χώρας παραμένει αυτός που έκτιζε την οικοδομή στον Σαρωνικό χωρίς άδεια από την πολεοδομία !! ενώ παράλληλα εκτρέπει τον Αχελώο μόνο και μόνο για να ενισχύσει την κομματική του δύναμη στην Θεσσαλία.
  3. Το σύνολο σχεδόν των Κρητών βουλευτών και πολιτικών υπέθαλπε και υποθάλπει εγκληματίες στην Κρήτη επί δεκαετίες ! Γεγονός που σίγουρα συμβαίνει και σε ορισμένες άλλες περιοχές στην χώρα μας.
  4. Προσβάλλονται ιδέες – πυλώνες της συντηρητικής παράταξης όπως η έννοια της ιδιοκτησίας από την ίδια την συντηρητική παράταξη: την Νέα Δημοκρατία ! Παραδείγματα πολλά: στους Θρακομακεδόνες Αττικής, στην Λοκρίδα Φθιώτιδας και αλλού με σχεδόν πάντοτε συνεργό τα κατά τόπο Δασαρχεία τα οποία παράλληλα με την συνεργία τους στην καταστροφή των Δασών, προσπαθούν να εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη βάζοντας στο μάτι και νόμιμους τίτλους ακινήτων εφευρίσκοντας διάφορες σοφιστείες περί Δασικών περιοχών κα χαρακτηρισμών ακόμη και εντός σχεδίου περιοχών ως δήθεν δασικών !. Φαίνεται ότι υπάρχει και Δασαρχείο Αθηνών, οπότε οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Σύνταγμα θα πρέπει να έχουν τον νου τους. Εξ’ άλλου γειτνιάζουν και με το Δάσος του Εθνικού Κήπου !.
  Β) Φαίνεται ότι δεν κυβερνούν οι εκλεγμένες Κυβερνήσεις αλλά στελέχη γνωστά και άγνωστα ενός γιγαντωμένου δημόσιου τομέα-τέρατος, τα Ανώνυμα Αφεντικά Ελλάδας (ΑΝΕΦΕΛ). Μια από τι αιτίες είναι ακριβώς και η μη αντιπροσωπευτικότητα του εκλογικού συστήματος και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, κατάσταση που ευνοεί τα κανάλια εξάρτησης.
  Γ) Κυβερνήσεις και Δημοτικές αρχές αδιαφορούν για την ύπαρξη χωματερών. Ήδη ζούμε σε ένα δηλητηριασμένο περιβάλλον με συνέπειες στην υγεία μας. Αλήθεια το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι πόσιμο ? Ποιος μας το εγγυάται ?

 25. gvam44 said

  Saving the Planet ! Ίσως είναι το μόνο Ιδανικό που μας έμεινε. Ιδανικό που να αξίζει να αφιερώσεις ενέργεια και ενθουσιασμό. Τι άλλο να πιστέψει ένας νέος σήμερα ? Αρκεί βέβαια το κίνημα να μη γίνει τύπου ΠΑΣΟΚ και ξευτιλιστεί και η οικολογία !

 26. omadeon said

  Καλά όλα αυτά, αλλά το σοβαρότερο παράπονο που έχω από τους Οικολόγους-Πράσινους, ως μέλος κι εγώ του κόμματος από το Μάρτιο 2007, είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά ΔΥΟ υποψήφιων βουλευτών σας προς εμένα τον ίδιο (ο δεύτερος συγχωρείται όμως λόγω παραπλάνησης από τον πρώτο).

  Καταγγέλω λοιπόν την αυταρχική και λογοκριτική συμπεριφορά του ενός εξ αυτών, του Πάνου Ζέρβα, ο οποίος παρά τις αναμφισβήτητες συγγραφικές και λογοτεχνικές του ικανότητες, παρά την τεράστια γνώση του για πολιτικά θέματα και την αναμφισβήτητη επιτυχία του στη Μπλογκόσφαιρα (νά΄ ναι καλά για όλα αυτά) εξακολουθεί να αυταπατάται ότι… η Λογοκρισία απόψεων δεν είναι αυτό που είναι, π.χ. ιδού λογοκριμμένα σχόλιά μου σήμερα, που τα έκανα ποστ σε δικό μου μπλογκ:

  1) Μήνυμα Μιχάλη Τρεμόπουλου προς Πάνο Ζέρβα
  2) Ο Πάνος Ζέρβας λογοκρίνει κάμποσα σχόλια και πετάει έξω το Νοσφεράτο από την “Καλύβα”!\

  (click στο ψευδώνυμό μου «omadeon» και θα τα δείτε – δεν δίνω άμεσο σύνδεσμο μην τυχόν και υπάρχει moderation συνδέσμων εδώ πέρα).

  Γιάννη, μπαίνεις στο μπλογκ-ρολ μου από σήμερα.

  Εύχομαι ο Πάνος να ΑΚΟΥΣΕΙ την κριτική που του έκανε ο Τρεμόπουλος.

 27. omadeon said

  Αγαπητε Γιάννη Βέλλη, το βρίσκω θλιβερό (αν όχι απαράδεκτο) λόγω προσωπικών αντιπαθειών να τίθενται σοβαρότατα εμπόδια λογοκρισίας και καταστολής πολιτικών αγώνων και απόψεων που είναι ωφέλιμες για μας και για την κοινωνία. Λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού μου από την «Καλύβα» (και το κοινό της των 550 χιλιάδων επισκέψεων) σημαντικός αριθμός ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ δεν ξέρει τίποτε για την πρόσφατη επιτυχή συντονισμένη δράση πολλών μπλόγκερ κατά των λασπολογικών ιστολογίων που έστησαν μέλη-και-συνοδοιπόροι του ΛΑΟΣ. Ιδού το link και ο τίτλος από το δικό μου μπλογκ:

  «Το ξεσάλωμα της λάσπης στα blog – εθνικιστικά παιγνίδια “PaintBall” με λάσπη αντί για μπογιά»

  (ακολουθεί το λινκ σε υστερόγραφο – ώστε αν έχεις moderation στα links τουλάχιστον να περάσει αυτό εδώ το σχόλιο, προς το παρόν).

 28. omadeon said

  http://omadeon.wordpress.com/2007/11/29/paintball/

  Σημείωσε Γιάννη, ότι το ποστ αυτό αναφέρεται σε συσπείρωση μεταξύ πολλών διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων στη μπλογκόσφαιρα, κατά των ιστολογίων της λάσπης «Syriza-Watch», «KKE-watch, κ.ά.

  Σημείωσε επίσης ότι ο άνθρωπος που έκανε το αρχικό ποστ για το θέμα στο μπλογκ του, ο μπλόγκερ Akamas, έχει λοιδωρηθεί επανειλλημένα στην Καλύβα από τον Πάνο Ζέρβα (κι έναν άλλο σχολιαστή του) και έχει ψυχρανθεί με τον Πάνο τόσο πολύ ώστε… μου ζητάει ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ σύνδεσμο σε αυτόν ή στο δικό του αρχικό ποστ μέσα στην Καλύβα του Πάνου Ζέρβα.

  Το θέμα είναι σοβαρό. Συγνώμη, αλλά εγώ δεν αποκλείω κανέναν από το δικό μου μπλογκ πλην ενός για διάφανους λόγους (και μάλιστα ΟΥΤΕ αυτός δεν απαγορεύεται να στείλει σχόλια, παρά μόνο απαγορεύονται προσωπικές λάσπες εκ μέρους του).

  Αν είμαστε οικολόγοι αλλά επιτρέπουμε στην… Κόπρο του Αυγείου (των φασιστικών μπλογκ) να συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της, λογοκρίνοντας… εμείς οι ίδιοι ο ένας τον άλλον, εεεε…. ζήτω που καήκαμε, είμαστε σαν το καμένο δάσος της Πάρνηθας εμείς οι ίδιοι.

  Με γειά το νέο μπλογκ, εύχομαι το καλύτερο.

 29. johnvellis said

  Χαίρομαι που σιγά σιγά αρχίζει το blog να έχει απόψεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη προσέγγιση του οικολογικού κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: