ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΧΡΩΜΑ…ΠΡΑΣΙΝΟ

Δεκέμβριος 2, 2007

 Φωτο: Γιάννης Βέλλης

Η εξωτερική μας πολιτική τα τελευταία χρόνια αναλίσκεται μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και FYROM. Με την Τουρκία από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί για χρόνια αφού υπάρχει ένα Αιγαίο που ενδιαφέρει πολλούς, για εκμετάλλευση φυσικά. Στην Κύπρο, μετά την ένωσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάποια λύση θα βρεθεί καλή ή λιγότερο καλή. Και στην FYROM θα πάμε για λύση αφού όλοι έχουν συμφέρον να βρεθεί, έστω και αν δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την όποια εχθρική πολιτική για το όνομα, κλπ. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ποια σημεία θα πρέπει να εστιάσουν την βαρύτητα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής; Κάποιοι φίλοι μη βιαστούν να περιοριστούν στο κοινότυπο:» Οι πράσινοι, οι Οικολόγοι Πράσινοι, θα πρέπει να κοιτάνε μόνο το περιβάλλον και να διαθέτουν πόρους και άτομα για αυτό το σκοπό». Ως κόμμα η πολιτική μας είναι συνολική, σε όλα τα θέματα, και το περιβάλλον η προτεραιότητά μας.

Advertisements

2 Σχόλια to “ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΧΡΩΜΑ…ΠΡΑΣΙΝΟ”

 1. axiopios said

  Οι πράσινοι δεν είναι δυνατόν να μην έχουν σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας, σαφώς, αλλά ποιάς χώρας? Της Ελλάδας ή της Ευρώπης? Όπως και να είναι δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα με καμία από τις γειτονικές μας χώρες. Ας μη ξεχνάμε πριν λίγα χρόνια το θέμα της Βουλγαρίας, μέχρι που μπήκε στην Ευρώπη. Είναι προτιμότερο να υπερασπιστούμε τις προς ένταξη χώρες, ώστε να γλυτώσουμε από τον βραχνά της υποτιθέμενης εξωτερικής πολιτικής, που συν των άλλων είναι αναγκαίο να ευθυγραμμίζετε με την εξωτερική πολιτικής της Εΰρώπης. Ποια Μακεδονία? ποιά Τουρκία? όσο πιο σύντομα μπουν στην Ευρώπη τόσο το καλύτερο για όλους. Αυτή νομίζω ότι μπορεί να είναι η θέση των πράσινων, όχι μόνο ως θέση αλλά και ως πράξη, εκτός αν είναι αναγκαίο να αισθανόμαστε σαν τους παπάδες και τις ατέλειωτες κορώνες τους στις εκκλησίες για να γεμίζει το «παγκάρι»

 2. gvam44 said

  Ως οικολόγοι θα πρέπει πρώτα-πρώτα να αναζητήσομε στο εξωτερικό τα οικολογικά κινήματα και τις υπό εξέλιξη δράσεις σε θέματα οικολογίας.
  Υποθέτω με δεδομένη την συνεργασία με τους Ευρωπράσινους, επικοινωνία και συνεννόηση με άλλους φορείς όπως Greenpeace, WWF και άλλους.
  Εξ’ άλλου όλα τα διεθνώς τεκταινόμενα έχουν ένα οικολογικό αντίκτυπο.
  Παράδειγμα, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος τοπικά και πλανητικά από τις διάφορες πολεμικές δράσεις, από τα εκλυόμενα χημικά ή ραδιενεργά, η τοπική και παγκόσμια κοινωνία από τις ανθρώπινες απώλειες, από τις ζωικές απώλειες η Φύση κτλ

  Άρα ως πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα η συμμετοχή στην κριτική της δράσης του ΥΠΕΞ από την παραπάνω σκοπιά, δηλαδή του οικολογικού αντίτυπου των διεθνών γεγονότων που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την χώρα μας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: