ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ;

11 Ιουλίου, 2008

Φωτο: Pavlos Nikolos, ΚΑΛΑΜΑΣ

Ο Καλαμάς είναι ένα ποτάμι που αγαπήσαμε πολύ, τόσο οι Θεσπρωτοί όσο και οι Γιαννιώτες. Όχι  απλά επειδή έτυχε να διασχίζει την περιοχή μας, αλλά για όλα όσα έχει δημιουργήσει το υγρό στοιχείο γύρω από αυτό.

Εδώ και αρκετά χρόνια δέχεται τη ρύπανση και την αδιαφορία πολιτικών και «αναρμόδιων» αρμόδιων. Οι δήμοι που συνορεύουν με αυτόν, αλλά και άνθρωποι ευαίσθητοι με οικολογική συνείδηση, παρεμβαίνουν τακτικά διαμαρτυρόμενοι για την όλη κατάσταση.

Όμως ουσιαστικές λύσεις δεν βλέπουμε. Παρά μόνο φρούδες υποσχέσεις. Ως Οικολόγοι Πράσινοι, θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τον Καλαμά.Θα στραφούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε κάθε άλλη λύση αν η πολιτεία εμμένει να κάνει τα στραβά μάτια στην υγεία μας και το περιβάλλον.

Και θα στηρίξουμε ένα Δίκτυο προστασίας Καλαμά, ουσιαστικό, που θα  πιέσει στην εύρεση άμεσης λύσης για αυτόν και κατ’ επέκταση για όλους μας -όσους ζούμε κοντά σε αυτόν.

Γιάννης Βέλλης

thesprotia@gmail.com

http://e-thesprotia.pblogs.gr/

2 Σχόλια to “ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ;”

  1. johnvellis said

    ΚΑΛΑΜΑΣ SOS Δίκτυο Προστασίας Καλαμά (Θεσπρωτία- Ιωάννινα )

    Θέλουμε ένα ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΛΑΜΑ για όλους. Ξεκινάμε μία προσπάθεια ώστε αυτός ο μεγάλος και ωραίος ποταμός της πατρίδας μας να παραμείνει καθαρός. Καλούμε τους Θεσπρωτούς και Γιαννιώτες, αλλά και όποιον θέλει μια φύση καθαρή να στηρίξει το αίτημα αυτό και να βοηθήσει το υπό δημιουργία ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑ.

    ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ ΤΩΡΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    http://www.facebook.com/group.php?gid=19650707903&;ref=mf

  2. bioannis said

    Μαζί σας Γιάννη και εγώ. Επιτέλους οι προσπάθειές μας πρέπει να ενταθούν και να έχουν αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα κάνει κάτι, μόνο αυτοί που το πιστεύουν.